Uuden yrityskuukauden äärellä

Viime kierto oli jännittävä. 10 päivää ovulaatiosta sain hyvin hailakan haamun raskaustestiin. En millään uskonut, että uusi raskaus alkaisi näin pian. Juuri, kun olin uskaltanut ajatella uutta raskautta positiivisella jännityksellä, sain kuulla, että kyseinen testi on alkanut antaa vääriä positiivisia tuloksia. Ei muuta kuin uutta testiä ostamaan ja toteamaan lopputulos: ei raskaana.

Tuntui kohtuuttomalta, että ensin kolmas pieni kuolee kohtuun ja sen jälkeen vielä luotettavaksi pitämäni raskaustesti antaa väärän tuloksen. Uusi kierto alkoi sunnuntaina, joten seuraaviin tärppipäiviin ja piinailuun on vielä pitkä matka.

Olen ollut nyt toista viikkoa töissä ja todennut työssäkäynnin keskenmenon ja kesäloman jälkeen todella raskaaksi. Pienimuotoisen, mutta itselleni hyvin yllättävän tunteenpurkauksen jälkeen kävin tapaamassa työterveyshoitajaa, jolta sain lähetteen työpsykologille. Onneksi on työnantaja, jossa työsuhde-etuihin kuuluu mukavan laajasti erilaisia palveluita tukemaan sekä fyysistä että henkistä hyvinvointia.

Ovulaatiota alan metsästää ensi viikolla. Yleensä tunnen ovulaationi hyvin, mutta sitä on tässä yrityksen lomassa mukava etsiä, joten tikuttelen sitä toistaiseksi. Jos huomaan ovulaation etsimisen itselleni stressaavana tekijänä, lopetan sen.

Vaikka oma menetys tuntuu edelleen pahalta, on ollut ilo seurata muiden raskausuutisia. Ehkä se luo toivoa myös itselle tulevasta raskaudesta ja onnistumisista.

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

Suositut tekstit