Pohditaanko oireita yhdessä?

Jos lasken ovulaation ajankohdan ovulaatiotestin positiivisesta tuloksesta, olisi tänään dpo*8. Munasolu on hedelmöittymisvalmis noin vuorokauden irtoamisesta, joten hellien hetkien ajoittaminen on tarkkaa puuhaa. Siittiöt elävät keskimäärin 1-4 vuorokautta, joten optimaalisia raskautumispäiviä on naisen kuukautiskiertoon nähden vain muutama hassu kappale.

Leikitellään ajatuksella, että munasolu on hedelmöittynyt ja sukusolut alkavat jakautua onnistuneesti. Hedelmöittynyt munasolu jatkaa matkaansa kohti kohtua. Ovulaatiosta noin 6. tai 7. päivänä alkio kiinnittyy kohdun seinämään ja naisen kroppa alkaa muodostaa hcg-hormonia, jota myös raskaushormoniksi kutsutaan. Hcg-hormoni tuplaantuu aina joka toinen päivä, joten uskaltaisin tehdä hcg-hormonia etsivän raskaustestin aikaisintaan 10 päivää ovulaatiosta, eli dpo10. Jos testitulos olisi tuolloin negatiivinen, en heittäisi vielä hanskoja tiskiin, vaan kokeilisin myöhemmin uudelleen. Paras aika testaamiseen on kuitenkin vasta kuukautisten jäädessä pois, jotta mahdollinen kemiallinen raskaus ei herättäisi liikaa toivoa.

Sitten niihin oireisiin! Toistaiseksi kohdussa on ollut kevyttä nippailua ja pientä vihlontaa. Nippailuja oli etenkin viisi ja kuusi päivää ovulaatiosta, joten olin silloin heti vakuuttunut, että nyt tapahtuu jotain 😅

Osa odottajista huomaa niin sanottua kiinnittymisvuotoa silloin, kun alkio kiinnittyy kohdun seinämään. Itse en ole nähnyt tätä kertaakaan, ja raskauksia on takana kuitenkin nyt jo neljä, joten en huolestu sen puuttumisesta. Dpo7 ja dpo8 aamuina olo oli etova, mutta raskauspahoinvointia se ei ole voinut olla. Mitä lie niska-hartiajumeja...

Mieliala on ajoittain hyvin optimistinen, toisinaan taas huomaan PMS:n nostavan päätään mielialojen vaihtelulla. Saatan hetkessä harmistua jostain aivan pienestä, mutta mieliala kohenee yleensä siitä nopeasti. Oireet ovat vielä pieniä, eikä näistä muutamista jomotuksista voi päätellä vielä yhtään mitään. Toki olisi kiva olla vähän optimistisempi raskauden suhteen, mutta yritän olla realisti.

Vaihdoin ajatuksia forum-tuttavani kanssa siitä, kuinka raskautumisen mahdollisuuksia voisi parantaa. Paras neuvo olisi toki vain olla stressaamatta, mutta koska se voi olla aika monelle raskautta yrittävälle tekemätön paikka, voi kokeilla esimerkiksi seuraavia juttuja:

- greippimehun juominen kierron alusta ovulaatioon asti. Greippimehu vaikuttaisi tehostavan osalla ovulaatiota, joten uskoisin sen olevan ainakin kokeilemisen arvoista. Itse en tähän junaan ole vielä lähtenyt, sillä ajatus greipeistä saatikka greippimehusta on luotaantyöntävä.

- lasillinen punaviiniä viikon ajan ovulaatiosta. Punaviinin on kerrottu tehostavan verenkiertoa, joten alkiolla olisi otollisempi ympäristö tarrata kiinni. Itse join yhden lasillisen punaviiniä tässä kierrossa, mutta rahojani en laittaisi tämän yhden asillisen varaan.

- muutama pala tummaa suklaata punaviinin tavoin. Tumma suklaa on hyvää terveydelle muutenkin, kun määrä pysyy palassa tai kahdessa. Mökille en huomannut ostaa tummaa suklaata, mutta toivotaan Fazerin sinisen tekevän temppunsa 😅

- Omenaviinietikka auttaa kuulemma eläinten raskaaksisaattamiseen, joten ehkä myös ihminen voi hyötyä siitä 🙈

Olen kuullut, että jotkut ovat hyötyneet myös maca-jauheesta, royal geleestä ja omega3:sta. Ravitsemusterapeuttini aikanaan kertoi, että siittiöt voisivat hyötyä siitä, että mies nauttisi yhden parapähkinän päivittäin. Tiedä sitten, onko siitä tai yhdestäkään näistä muustakaan todella hyötyä. Onko teillä muita vippaskonsteja jaettavaksi? Laitetaan hyvä kiertämään!

/Me kaksi ja lapset

*days past ovulaation/päivää ovulaatiosta

Kommentit

Suositut tekstit