Oirekatsauksen aika

Kappas, piinapäivät ovat edenneet taas siihen vaiheeseen, että on hyvä alkaa summata mahdollisia alkuraskauden oireita. Tänään elellään kahdeksatta ovulaation jälkeistä päivää. Hätäisimmät testaavat ensimmäisen kerran yleensä dpo10, jolloin raskaustestiin saattaa piirtyä hailakkaakin hailakampi viiva. Itse olen suunnitellut testausta perjantaille, eli dpo12. Tuolloin testituloksen pitäisi olla niin selkeä, ettei arvuuttelulle jää varaa. Testi on joko selvästi negatiivinen tai positiivinen.

Sitten niihin oireisiin! Tässä kierrossa olen havainnut toistaiseksi vasta kohdun kevyttä jomotusta, alaselkäsärkyä, munasarjojen vihlontaa (etenkin sillä puolella, jolta follikkeli irtosi) ja vatsaturvotusta. Näistä yksikään ei ole suoranainen raskausoire, joten en laittaisi rahojani tähän kiertoon.

Ovulaation tikutin, joten hedelmällisimmät päivät olivat tiedossa ja hyödynnetty. Pakko todeta, että enempää emme olisi voineet tähän kiertoon tehdä. Se, mikä jäi kuitenkin hieman vaivaamaan, oli voimakas jännityksen tunne vatsanpohjassa viikon verran ovulaatiosta. Kroppa oli jatkuvassa jännitystilassa, ja silloin totesinkin miehelleni, ettei tällaiseen stressikroppaan mitään tule tarttumaan. Toivotaan toki kuitenkin parasta.

Palaan asiaan perjantaina, kun olen saanut tehtyä raskaustestin. Pitäkää peukkuja plussan puolesta!

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

Suositut tekstit