Toipuminen voi alkaa

Meidän pieni ei jaksanut kasvaa 13 raskausviikkoa kauempaa. Tänään tiistaille meille oli sovittu käynnistys kohdun tyhjennykseen. Sain kuitenkin jo lauantaina ennakkoon kohdunsuuta pehmentävän lääkkeen. Lääke aiheuttaa joillekin pientä vuotoa ja kohdun jomotusta, joskus synnytyksen käynnistymistä ja joillekin ei mitään.

Sunnuntaina illalla huomasin kevyttä vuotoa, joka loppui yhtä nopeasti kuin alkoikin. Maanantaina vuoto yltyi vähän reilummaksi ja toi mukanaan myös kuukautismaiset jomotukset. Iltapäivästä yhtäkkiä kalvot puhkesivat ja vedet valuivat ulos. Kalvojen puhkeamisen jälkeen alkoi tasaiset supistukset, jotka jatkuivat aina sairaalalle asti. Autolta osastolle kävellessä tunsin, kuinka pieni tuli ulos.

Pääsimme välittömästi omaan huoneeseen, jossa kätilö tutki ulostulleen materian. Hän totesi, että ulos tuli sikiön lisäksi myös ehyt istukka. Fyysinen koettelemus oli nopeasti ohi. Jäimme osastolle tarkkailuun illaksi - kotiin pääsimme onneksi yöksi.

Kirjoitin aiemmin mainitsemallani foorumilla (vau.fi:n forum) yhdelle entiselle odottajatuttavalleni, että vaikka viimeisimmät päivät ovat olleet raskaita, oli pienen syntymä lempeä. Toipuminen voi vihdoin alkaa.

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

Suositut tekstit