Terveisiä sairaalasta

Kävin tänään ylimääräisellä käynnillä sairaalassa tarkistuttamassa kohdun tilanteen tyhjennyksen jälkeen. Keskiviikkona jälkivuodossa oli hieman poikkeamaa, joten soitin sairaalaan tiedustellakseni, onko outo vuoto vielä tähän aikaan tyhjennyksestä normaalia. Sain kutsun tulla ylimääräiseen ultraan tälle aamulle. Jälkivuoto loppui kuitenkin jo eilen ja meinasin perua koko aamu-ultran.

Aamusta kuitenkin huomasin astelevani jälleen kerran tutuista ovista sisään. Siellä oli tutusti ilmoittautumispiste, jonka jälkeen pääsin odottelemaan vuoroani odotusaulaan. Minut otti vastaan naistentautienlääkäri ja kätilö.

Alkukyselyiden jälkeen lääkäri tunnusteli vatsan ja kohdun ulkoapäin ja lopuksi ultrasi sekä kohdun että munasarjat. Kohtu oli lääkärin mukaan täysin tyhjä eikä merkkejä kohtutulehduksesta näkynyt. Munasarjoja katsoessa hän huomasi kypsyvän follikkelin, jonka pitäisi irrota kokonsa puolesta neljän päivän päästä. Tämä tarkoittaisi sitä, että ovuloisin tuolloin. Kiertoni on lähtenyt hienosti käyntiin, eikä mitään poikkeavaa löytynyt.

Teen tänään raskaustestin ja varmistan, että testi näyttää negatiivista. Lääkärin mukaan kierto harvemmin käynnistyy, jos kehossa on raskaushormonia. Jos testitulos jostain syystä olisi positiivinen, pitää testi uusia viikon päästä. Jos vielä viikon päästä testi olisi positiivinen, tulisi minun olla uudelleen yhteydessä sairaalaan.

Nyt jäämme pohtimaan, yritämmekö hyödyntää nyt tulevan ovulaation, vai odotammeko kiltisti yhdet kuukautiset, jotta mahdollisen raskauden kesto olisi helpompi laskea.

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

  1. Jos ovulaatio päivä on tiedossa, tottahan toki raskauden keston saa siitä laskettua hyvinkin varmasti! Ei muuta kuin uutta tulille ja tarrasukkia❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistäsi ❤ Itse ajattelen samoin. Lisäksi ajattelin yrittää vielä ovulaatiotestein varmistaa, että lääkärin arvio ovulaation ajankohdasta osuisi suurinpiirtein samoihin päiviin, niin mahdollinen raskauden keston laskenta olisi hyvin varmalla pohjalla. Toivotaan, että tämä olisi se tärppikierto, josta saisimme elävän vauvan syliin asti ❤

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit