Tärppääkö?

Me päädyimme mieheni kanssa yrittämään uutta raskautta nyt heti keskenmenon jälkeisessä kierrossa. Ovulaation ajankohdan varmistamisessa hyödynsin ClearBluen digital -ovulaatiotestejä. Testi näytti hymynaamaa (eli positiivista) lauantaina, joten teknisesti ovulaatio osui joko sunnuntaille tai maanantaille. Tällä hetkellä eläisimme siis joko dpo*4- tai dpo5-päiviä (*days past ovulation = päivät ovulaation jälkeen). Testien rinnalla on sairaalan lääkärin arvioima ajankohta follikkelin irtoamispäivästä.

Yleisimmin kuukautiset alkavat 14 päivää ovulaation jälkeen, joten niin kutsuttuja piinapäiviä on edessä vielä huomattavan paljon. Ensimmäisen raskaustestin voisin halutessani tehdä 10 päivää ovulaatiosta, sillä silloin herkkiin raskaustesteihin voisi piirtyä jo haaleaa viivaa. En usko kuitenkaan lähteväni viivan tiirailuun, vaan teen testin sitten, jos kuukautiset ovat myöhässä. Tähän olisi aikaa vielä reilu viikko.

Seuraan kuukautiskiertoani ja etenkin ovulaation jälkeisiä tuntemuksiani Flo-äpillä. Kirjaan sinne kaikki tuntumat, jotta tiedän, onko edellisessä kierrossa ollut vastaavia juilimisia, jomotuksia ja nipistyksiä samaan aikaan kiertoa. Tällä tavoin on helppo erottaa niin sanotut vakio kuukautisoireet niistä oikeista raskausoireista.

Olo on optimistinen raskautumisen suhteen, mikä on sinänsä hassua, koska olisi lottovoitto plussata kolmannen kerran ensimmäisestä yrityskierrosta. Päätimme, että jos raskautuisin pian uudelleen ja sekin raskaus menisi kesken, pitäisimme vauvahaaveista pienen tauon. Uskoisin myös, että mahdollisen keskenmenon jälkeen syitä keskenmenoille ehkä tutkittaisiin tarkemmin, vaikka keskenmenot eivät olisikaan olleet peräkkäisiä. Ensimmäisestä keskenmenosta on kuitenkin jo aikaa, ja sen jälkeen on ollut kaksi onnistunutta raskautta.

Täällä otetaan vinkkejä vastaan, kuinka saada kuluvat piinapäivät nopeammin menemään eteenpäin! Työt alkavat jälleen maanantaina, joten se osaltaan varmasti vie ajatuksia toisaalle. Illat ovat kuitenkin pitkiä…

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

Suositut tekstit