Pohdintoja yrityksen aloituksesta

Olen yrittänyt etsiä tietoa, tuleeko myöhäisessä keskenmenossa odottaa yhdet kuukautiset ennen uuden raskauden yrittämistä. Tämä suositus nousee usein esille, mutta syyksi yleensä kerrotaan mahdollisen uuden raskauden lasketun ajan helpompi laskeminen. En tiedä, olenko henkisesti tai fyysisesti vielä siinä paikassa, että voisin yrittää uutta raskautta. Haluaisin kuitenkin tietää, voiko mahdollisesta aikaisesta raskautumisesta olla haittaa? Joskus luin, että kroppa ei raskaudu, jos se ei ole siihen valmis.

Meille tämä keskenmeno oli toinen. Ensimmäinen keskenmeno oli hyvin varhainen, eikä kuukautiset ehtineet olla myöhässä kuin viikon. Myös silloin keskenmeno tuntui vaikealta, enkä osannut kertoa siitä kuin muutamalle henkilölle. Olimme ehtineet yrittää tuolloin esikoistamme viitisen kuukautta, ja kun testi näytti positiivista silloin pitkältä tuntuneen yritysajan jälkeen, karkasi ilo ja onni meiltä pois alkaneen spontaanin vuodon jälkeen. Tulin raskaaksi kuitenkin heti keskenmenon jälkeisessä kierrossa, ja saimme syliimme kahdeksan kuukautta positiivisesta testistä terveen pienen pojan. Tilanne on nyt toki eri. Kropassa on vielä huomattava määrä hcg-hormonia, joten en usko pystyväni tulemaan raskaaksi yhtä nopeasti, vaikka haluaisinkin.

Aloitan kierron seuraamisen Flo-äpillä, johon saa helposti kirjattua kierron vuotopäivät, mahdolliset ovulaatio-oireet ja kierron pituudet. Tällä tavoin olen toivottavasti hieman tietoisempi jälleen siitä, mikä vaihe kierrosta on milloinkin menossa.

Onko teillä kokemusta keskenmenon jälkeen raskaaksitulosta? Jos ei halua suoraan tähän jakaa, niin blogin sivussa ja yhteydenottolomake, jolla voi laittaa minulle viestiä myös yksityisesti (tosin valitettavasti tämä vaatii lähettäjän sähköpostiosoitteen, jotta viestin lähetys onnistuu)

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

Suositut tekstit