Neljäs raskauskuukausi ja oirekatsaus

Heräsin tänään pohtimaan, millä raskauskuukaudella mahdan olla nyt. Raskauskuukaudet eivät etene kalenterikuukausittain, vaan neljän viikon sykleissä. Ensimmäinen raskauskuukausi käsittää raskausviikot 1-4, toinen kuukausi 5-8, kolmas 9-12 ja neljäs kuukausi 13-16. Näin kuukaudet jatkuvat aina raskauden loppuun asti. Tästä pohdinnasta viisastuneena voin kertoa olevani neljännen raskauskuukauden alussa!

Olo on ollut tämän viikon vetämätön. Tuntuu, että energiaa ei riitä edes niille pakollisille jutuille, saati millekään ylimääräiselle. Hemoglobiini yksin ei toki kerro rauta-arvoja, mutta koska se oli tällä viikolla 130, en usko väsymyksen suoraan johtuvan alhaisesta raudasta. Raskausoireista pahoinvointi on väistynyt nyt lähes kokonaan, ainoastaan makean syönti aiheuttaa edelleen etomista. Pääaterioiden jälkeinen ähky painaa vielä yöllä, jos annoskoko on ollut liian suuri. Kohtua jomottaa lähes päivittäin, mutta ne olen laittanut kohdun kasvukipujen piikkiin. Ymmärsin, että nyt vauva ottaa todellisen kasvuspurtin ja vauva kasvaa joka viikko hurjaa vauhtia. Vessassa joudun ravaamaan useammin, koska myös vettä on lämpimien säiden ja raskauden takia juotava reilummin.

Pohdin tänään, olisinko yrittänyt varhaistaa 1,5 viikon päästä olevaa sokerirasitusta, sillä etova olo vaivaa edelleen. Ehdin kuitenkin neuvolassa jo sopia rasitustulosten soitosta nyt varatun sokerirasituksen jälkeiselle päivälle, joten en enää viitsi lähteä vaihtamaan rasituksen ajankohtaa.

Viikon suurimpana iltapuhteena kävimme lasten kanssa leikkipuistossa ja rantakävelyllä. Nyt voi ottaa kirjan käteen ja rauhoittua iltaan. Ihanaa torstai-iltaa ❤

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

Suositut tekstit