Koronarokote otettu!

Raskaana ollessani pohdin väsymykseen asti, ottaako koronarokote vai ei. Delta-variantin leviäminen jalkapallon EM-kisaturistien mukana herätti entistä enemmän huolta. Kun lopulta keskenmeno todettiin, oli koronarokoteajan varaaminen ensimmäisiä asioita, jotka huolehdin alta pois. Jos jäit miettimään, mitä tein ennen rokotusajan varausta, voin kertoa, että ihan ensimmäisenä peruin ajan rakenneultraan ja tuleviin neuvoloihin.

Ajattelen, että nyt kun en itse ole enää raskaana, voin omalla ripeällä rokottautumisella parantaa laumasuojaa niille, jotka eivät rokotetta voi syystä tai toisesta ottaa. Maalaisromantikkona haluaisin ajatella, että minun rokottautuminen suojaa nyt jotain toista odottajaa, joka ei minun tavoin uskaltanut ottaa koronarokotetta odotusaikana.

Olen ehtinyt tämän vajaan pariviikkoisen aikana pohtia, olisinko ottanut koronarokotetta odotusaikana, jos raskaus olisi edennyt normaalisti loppuun asti. Tilanteet toki muuttuvat, mutta uskon, etten olisi uskaltanut ottaa koronarokotusta odotusaikana. Vaikka välittömiä alkio- ja sikiövaurioita ei ollakaan havaittu, on täysin mahdotonta nähdä vielä pitkäaikaisempia vaikutuksia vauvan ja lapsen kehityksessä, jos odottaja on ottanut odotusaikana koronarokotteen.

Olisi kiva kuulla muiden kokemuksia ja ajatuksia koronarokotuksesta odotusaikana. Kuten jo aiemmassa koronarokotepostauksessani kerroin, olen hyvin rokotepositiivinen, ja otan pääasiassa kaikki THL:n suosittelemat rokotukset. Raskausaika on itselleni kuitenkin sellainen ajanjakso, jolloin luen kaikki mahdolliset pienellä printatut tekstit ja epäilen kaikkea. Ei varmastikaan se tervein tapa suhtautua uusiin asioihin, etenkään keskellä pandemiaa. Tällä tavoin oma mielenu kuitenkin toimii erityisenä aikana.

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

Suositut tekstit