Historiaa ja eläimiä luonnontieteellisessä museossa

Pyörähdimme tänään Helsingissä ja luonnontieteellisessä museossa. Tämä museo on meidän lapsille niitä harvoja, joissa viihdyttäisiin pidempäänkin. Muita meidän lapsillemme mielekkäitä museoita ovat Hyvinkäällä sijaitseva Suomen Rautatiemuseo, Helsingin ratikkamuseo, Suomenlinnan lelumuseo, Turun Forum Marinum ja Kotkan Merikeskus Vellamo.

Luonnontieteellisessä museossa on useampi kerros, jotka kaikki ovat näkemisen arvoisia. Kerrosten välillä voi kulkea tarvittaessa hissillä, jos pienet tai ne vähän isommatkaan jalat eivät jaksa kantaa useita portaita. Ensimmäisessä kerroksessa on aina vaihtuvan näyttelyn lisäksi osio erilaisille luille. Lasten oli hauska arvuutella, mille eläimelle mikäkin luuranko mahtoi olla. Monet eläimet oli helppo tunnistaa, mutta seassa oli myös vaikeampia arvattavia! Onneksi kylteistä pystyi tarkastamaan, menikö arvaus oikein.

Toisessa kerroksessa pääsee tutustumaan maailman luontoon ja ilmastonmuutokseen. Erityisesti maailman luonto kiinnosti lapsia. Eläinten asettelu on tällaisen perusvierailijan silmään todella taidokasta ja nokkelaa. Eri osuuksista on hauska tehdä erilaisia havaintoja. Trooppiseen alueen pisteellä näkyi vaanivia käärmeitä ja sillan alta löytyi myös varomattomia vierailijoita tarkkaileva alligaattori. Afrikan yössä saimme kuunnella heinäsirkkojen sirkutusta.

Kolmannessa kerroksessa pääsimme tutustumaan lähemmin Suomen luontoon ja sen eläimistöön. Löytyipä sieltä myös perheellisille tuttu kuvaus kahdesta kinastelevasta lapsestakin 😅 Kolmannen kerroksen näyttävin osin on kuitenkin Elämän historia -osio, jossa oli näytillä dinosaurusten "luurankoja". Joka kerta jaksan yllättyä, kuinka suuria otuksia dinosaurukset olivatkaan. Museon neljäs kerros on pienempi, josta avautuu näkymä myös kolmannen kerroksen dinosauruksiin. Käykää kurkkaamassa ja yllättymässä!

Museokierroksen jälkeen kävimme Kampissa brunssilla. Brunssipaikaksi valikoitui 5. kerroksen Sandro, jonka ikkunat avautuvat Narinkkatorille. Emme olleet tehneet pöytävarausta etukäteen, mutta ystävällinen henkilökunta löysu meille vapaan pöydän. Vatsat täysinä poikkesimme vielä Mujiin tekemään alelöytöjä. Useat lastenvaatteet olivat puoleenhintaan, joten täydensin lasten vaatevarastoja syksyä varten. Tein itselleni myös hauskana pikkulöytönä viiden kappaleen paketin puristettuja kosteuttavia kasvomaskeja. Hauska katsoa, kuinka ne toimivat!

Kaupunkikierroksen jälkeen on hyvä nostaa hetkeksi jalat ylös ja levähtää hetki.

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

Suositut tekstit