Seulojen tulokset ja juhannussuunnitelmat

Tänään piti olla se päivä, kun uusi raskausviikko käynnistyy. Tällä viikolla ollut ultra siirsi laskettua aikaa kolme päivää myöhäisemmäksi, joten myös raskausviikkojen määrä pienentyi kolmella päivällä. Tänään olisi pitänyt olla 13+0, mutta nyt elämmekin raskausviikkoa 12+4. Lasketun ajan siirtyminen ei harmita, päin vastoin. Raskauteni tulee olemaan varmasti toisen raskauden tavoin lääkehoitoinen raskausajan diabeteksen takia. Yleensä lääkehoitoiset radit käynnistetään viimeistään laskettuna aikana - näin sain vauvalle muutaman lisäpäivän tulla itsekseen ulos ilman pakollista häätöä. Lisäksi nyt uusi viikko alkaa aina maanantaina, joten on helpompi muistaa poksutella uusi raskausviikko käyntiin viikon alun kunniaksi!

Kirjoitin keskiviikkoisen ultran jälkeen, että neuvolassa oli käynyt jokin virhe seulaverikokeiden päivämäärien kanssa ja kymppiviikolla otetut verikokeet eivät sisältäneetkään yhdistelmäseulan verikoeosuutta. Pääsin käymään sairaalan laboratoriossa otattamassa uudet veriseulat heti ultran jälkeen, koska raskaus oli alle 12+6 viikkojen eikä sikiö ollut yli 66 mm pitkä. Noh, eilen kaikkien odotusten vastaisesti oli OmaPostiin kilahtanut seulatulokset, ja kaikki olisi tulosten mukaan hyvin. Mitään absoluuttisia totuuksiahan nämä seulat eivät anna, mutta ehkä ainakin vähän mielenrauhaa.

Eilisten hyvien uutisten lisäksi on ihana todeta, että tänään on juhannusaatto! Jäin pohtimaan meidän perheen juhannussuunnitelmia vain todetakseni, ettei niitä tänä vuonna ole. Meidän juhannukseen kuuluu tänä vuonna rantareissu säiden niin salliessa, grillausta, iltaiset koko perheen elokuvahetket ja oleskelu. Hyvinä sisä- ja terassipuuhina olemme pelanneet lautapelejä, jotta lapset malttavat tulla hetkeksi varjoon, jos aurinko on porottanut oikein kuumasti. Tällä hetkellä lapsille mieluisimmat lautapelit ovat Inkan aarre, (Muumi)kimble ja Monopoly Junior. Joskus lapset jaksavat keskittyä myös hetkeksi pelaamaan muuttuvaa labyrinttia. Otan mielelläni pelivinkkejä vastaan, jossa pelaajina on kaksi aikuista sekä 6- ja 3-vuotias lapsi!

Nyt nostan jalat ylös ja alan nauttia pitkästä viikonlopusta juhannuksen merkeissä. Aurinkoista ja turvallista juhannusta!

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

 1. Tykästyin blogiisi sen verran että lisään sen oman blogini sivupalkkiin "somessa seuraan" kohtaan. Jos tämä ei ole ok, ilmoitathan minulle!

  ❤️ https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti saat laittaa blogini blogisi sivupalkkiin ❤ jään innolla seurailemaan myös sinun odotusmatkaasi 🤗

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit