Odottajan/vauvan vakuutus

Yksi valehtelematta vaikeimmista asioista koko raskaudessa itselleni on ollut kartoittaa omiin tarpeisiin sopivin odottavan äidin/vauvan vakuutus. Osa vakuutuksista sisältää erityiskorvikkeet maitoallergikkovauvoille, toinen vakuutus kattaa äidin raskausajandiabeteksen lääkkeet ja poliklinikkakäynnit, ja joku vakuutuksista ei sisällä kuin perusjutut.

Meillä kahden isomman lapsen vakuutukset ovat Ifissä. Esikoista odottaessa kartoitin useamman eri vakuutusyhtiön samalla kilpailuttaen kaikki taloutemme vakuutukset. Silloin voiton vei If. Olemme olleet tyytyväisiä Ifin asiakkaita, sillä lasten lääkärilaskut ovat menneet omavastuuosuuden täyttymisen jälkeen nopeasti käsittelyjonossa läpi ja korvaukset löytyvät tililtä muutaman päivän päästä. Se, miksi arvon tälle kolmannelle vauvalle toista vakuutusyhtiötä, on raskausajan diabeteksen kulujen korvaamattomuus. Vaikka radia ei olla vielä todettu, en usko selviäväni tällä kertaa kuivin jaloin sokerirasituksesta. If ei korvaa äidin radi-kuluista senttiäkään.

Olen kuullut, että Pohjolan/OP:n vakuutus kattaisi raskausajandiabeteksen lääkkeet, poliklinikkamaksut (joita tulee joka kerta, kun joutuu käymään sairaalassa radi-seurannassa) ja mahdolliset ylimääräiset sairaalassaolopäivät ennen ja jälkeen vauvan syntymän, jos se on välttämätöntä lapsen verensokeriseurannan kannalta. Laskin pikaisesti insuliinien maksavan 100-150 euroa, jos määrät ovat aiemman raskauden kanssa samoissa. Lisäksi poliklinikkakäyntejä ehtisi tulla 6-8, joiden kustannus on 250-340 euroa. Jos omavastuu on 100 euroa, niin poliklinikkamaksut olisivat ns. maksuttomia, jos itse vakuutuksen hintaa ei huomioida (meillä vakuutus otetaan joka tapauksessa, joten kulukin tulisi maksettavaksi). Näiden lääke- ja poliklinikkamaksujen lisäksi kuluja voi tulla myös ylimääräisistä sairaalapäivistä, jos vauvan verensokereissa on heittelyä.

Pohjolan vakuutus olisi varmasti luonnollinen valinta, sillä osa vakuutuksistamme on siirretty Op-bonusten takia Pohjolaan. Se, mikä tässä on ongelma, on se, että vakuutuksen saa ostaa aikaisintaan rakenneultran jälkeen. Ifin vakuutuksen puolestaan saisi nyt heti, kun nt-ultrassa on käyty ja seulatulokset saatu. Vakuutuksella ei vielä nyt ole hengenhätää ja voin varmasti odotella sen hankintaa rakenneultraan asti. Pelottavinta olisi kuitenkin se, että rakenneultrassa paljastuisi jotain sellaista, joka vaatisi vauvan pidempiaikaisempaa sairaalahoitoa, lääkitystä ja seurantaa eikä vakuutus näin ollen enää kattaisi näitä, sillä vakuutus olisi otettu vasta rakenneultran jälkeen. Kaikki ennen vakuutuksen hankintaa löydetyt poikkeavuudet kun pääosin rajataan vakuutuksen sisällöstä pois, eikä vakuutusyhtiö tuolloin enää auta niiden kulujen kanssa.

Onko jollain kokemusta jostain toisesta odotusajan vakuutuksesta, joka kattaisi mahdolliset radi-kulut, mutta jonka voisi ottaa ennen rakenneultraa?

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

 1. Me otettiin ifin kautta vauvavakuutus syntymättömälle lapselle, koettiin se hyväksi, vaikka eihän vauva vielä ole edes syntynyt..❤️

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Kävin kurkkaamassa blogiasi (apua, miten kauniita juhannuskuvia siellä oli!!) ja samalla laskeskelin, milloin teidän pienen on tarkoitus syntyä, ja pianhan se jo on - ainakin, jos vertaa minuun, jolla matkaa samoille viikoille on vielä reilusti 😅 meidän kahdella vanhemmalla lapsella on vakuutus Ifissä eikä meillä ole ainuttakaan huonoa sanottavaa siitä. Uskon siis, että jos jossain vaiheessa joudutte käyttämään vakuutusta, toteatte sen käytön olevan super helppoa mahdollisine suorakorvauksineen ja lyhyine maksuaikoineen!

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit