Minkä kokoinen olet nyt?

Minusta on ihana seurata, minkä kokoinen vauva on mikäkin raskausviikko! Se antaa sekä itselle että puolisolle, mutta myöhemmin myös isosisaruksille hyvän kuvan siitä, minkä kokoinen vatsassa kasvava vauva onkaan!

Tänään pyörähti käyntiin viikko 11+0, joten vauva on tällä viikolla limen kokoinen, WAU! Vau.fi-sivuilla osattiin kertoa, että odottajan kohtu on viime viikolla kasvanut greipin kokoiseksi. Kuulostaa aika hurjalta! Sivuston mukaan viimeistään tässä vaiheessa monet odottajat huomaavat housujen käyvän pieniksi, mutta itselläni tuo virstanpylväs rikkoutui jo useampi viikko sitten.

Ulkoisesti raskautta ei varmastikaan huomaa, etenkään, jos vatsaa ei turvottaisi niin paljon. Esikoinen kysyi viikko sitten, onko äitillä vauva mahassa, kun masu on niin kovin iso. Tarkkasilmäinen pieni lapsi! Jäin kuitenkin pohtimaan, milloin vatsa on aiemmissa raskauksissa pompsahtanut kunnolla esiin. Sen kuitenkin muistan, että toisen raskauden ollessa noin puolivälissä joku innokas rouva tuli kyselemään, joko vauva pian syntyy. Hyväntahtoisesti naurahdin ja vastasin, että vielä olisi noin puolet odotusaikaa jäljellä, joten toivotaan pienen pysyvän vatsassa vielä ainakin seuraavat neljä kuukautta.

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

Suositut tekstit