Kesän takuuvarma herkku, raparperi-valkosuklaakakku

Kesäkauden maukkain kakku valmistuu raparperista! Tein viime vuonna kuvassa näkyvän raparperi-valkosuklaahyydykekakun juhannusjälkkäriksemme ja taidanpa loihtia saman herkun myös tänä vuonna. Kakku on valkosuklaasta huolimatta ihanan raikas ja maistuu myös perheen pienemmille. Kakku valmistuu helposti - ja ilman liivatetta! Vaikka tuorejuusto taitaa nykysuosituksissa olla jo sallittujen listalla myös odottajille, niin tätä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla ilman pelkoa listeriasta!

Kakun valmistus aloitetaan raparperihillokkeen valmistuksesta. Laita raparperit, sokeri ja vesi kattilaan ja keitä raparperit kypsiksi. Kun raparperit ovat pehmeitä, nosta kattila liedeltä ja laske kattila kylmään veteen, jotta hilloke viilenee mahdollisimman pian.

Hilloke

4 dl raparperia

1 dl sokeria

1-2 rkl vettä

Kakun pohjassa on perinteinen keksipohja kaurakekseistä ja voista. Keksit murskataan pieniksi muruiksi ja joukkoon sekoitetaan sulatettu voi. Voi-muruseos painellaan leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan. Oma vuokani on hankalasti sydämenmallinen, mutta vastaa kooltaan 24 senttimetrin vuokaa. Laita irtopohjavuoka pohjineen jääkaappiin odottamaan täytteen valmistuksen ajaksi.

Pohja

noin 200 g kaurakeksejä

75 g sulatettua voita tai margariinia

Kun raparperihilloke ja murupohja ovat jäähtymässä, voit aloittaa täytteen valmistuksen. Sulata valkosuklaa joko mikrossa tai vesihauteessa. Mikrossa sulattaessa valkosuklaa palaa todella nopeasti, joten suklaata kannattaa sekoittaa useasti. Valkosuklaan ollessa sulanut, anna sen jäähtyä huoneenlämmössä. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon rauhallisesti sekoittaen vaniljarahka, jäähtynyt raparperihilloke ja valkosuklaa. Kaada seos muruseoksen päälle irtopohjavuokaan ja siirrä kakku hyytymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.

Täyte

300 g valkosuklaata

2 dl kuohu- tai vispikermaa

1 tl vaniljasokeria

1 prk vaniljarahkaa (Valio)

1-2 dl valmistamaasi raparperihilloketta

Kannattaa huomioida, että kakku ei ole yhtä "tiivis" kuin perinteinen hyydykekakku liivatteeseen tehtynä. Valkosuklaa pitää kakkua kuitenkin suhteellisen hyvin kasassa. Toivottavasti pidät meidän kesäherkustamme!

/Me kaksi ja lapset!

Kommentit

Suositut tekstit