Hellettä pakoon veteen!

Meitä suomalaisia hellitään tällä hetkellä lämmöllä! Ulkona on lämmintä, mutta niin on myös sisällä. Yritimme olla keväällä kaukaa viisaita ja kartoittaa hyvissä ajoin maalämpökaivon maakylmän käyttöönottoon liittyviä kuluja ja työmääriä. Kävi kuitenkin niin, että koronan takia rakentamispuolella toimijat ovat ylityöllistettyjä emmekä näin ollen saaneet vastausta tiedusteluihimme yritykseltä, joka asensi meille maalämmön talon rakennusvaiheessa. Tämän seurauksena on noin 29 asteinen koti, joka tulee päivä päivältä kuumemmaksi, phuuh!

Mies kävi ostamassa meille viikonloppuna pahimman kuumuuden poistamiseen erillisen ilmastointikoneen. Se poistaa kosteutta ja viilentää sisäilmaa sen verran, että kotona on edes jotenkuten mielekästä olla ja nukkua. Helpoimman viilennyksen saanee kuitenkin menemällä joko suihkuun, järveen tai altaaseen. Itse olen pyrkinyt aloittamaan osan aamuista pikaisella uinnilla. Uinti ja viileä vesi virkistää kummasti, minkä lisäksi uinti ylläpitää peruskuntoa, jota tosin pitäisi yrittää nostaa tulevien kuukausien aikana. Tarkoitus oli yllättää lapset eilen maauimalakäynnillä, mutta ukkosrintama yllätti kesästänauttijan, joten se reissu siirtyy toiseen päivään. Maauimalaan kannattaa kuitenkin ehdottomasti suunnata, jos sellainen sattuu olemaan lähellä ja mahdollinen pieni tungos ei pelota!

Nyt kun lämpöisille säille ei näy loppua, olemme sopineet käyvämme lasten kanssa juhannuksena uimarannalla. Lapset saavat kahlata matalassa rantavedessä ja tehdä hiekkakakkuja. Pieni evästauko aina väliin, ja yhtäkkiä päivästä on saatu muutama tunti kulutettua virkistävän veden äärellä. Saattaa olla, että joudumme nyt juhannusviikonloppuna pystyttämään lapsille oman pienen kahluualtaan pikaviilennyksiä varten. Altaan saa onneksi sopivasti varjoon terassille purjeiden alle ja eväätkin ovat mukavan lähellä pikkunälän yllättäessä. Mikä on sinun paras viilentymiskeinosi! Nyt kaikki parhaat vinkit jakoon!!

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

Suositut tekstit