Ensimmäiset liikkeet!!

Juhannuksen loikoilun lomassa oli hyvin aikaa kuunnella vauvan sykkeitä pari kertaa dopplerilla ja tunnustella liikkeitä. Sunnuntai-iltana, kun lapset olivat uinahtaneet ja koti hiljentynyt, päätin hengähtää hetken ennen kodin iltasiivouksia. Keskitin jälleen huomioni kokonaan kohdun alueelle ja tunnustelin vauvan mahdollisia liikkeitä. Ja uskokaa vain, mutta siellä se vauva muljahteli muutaman kerran! Tämä ei tokikaan ole varsinainen yllätys, sillä kahdessa aiemmassakin raskaudessa liikkeitä on tuntunut juurikin näillä viikoilla. Silti ensimmäiset varmat liikkeet ovat aina yhtä tunteita herättäviä.

Nyt kun sunnuntaista on kulunut muutama päivä, on liikkeitä alkanut tuntua vähän enemmän (voi olla, että myös kuvittelen koko jutun). Suurin osa liikkeistä on toki vielä niin hentoisia, etten voisi mitenkään tuntea niitä, isommat ponkaisut kuitenkin välittyvät myös minulle. Ihanaa!!

Viime viikon ultrassa kätilö kertoi istukan olevan tällä hetkellä aivan kohdun pohjalla. Ensimmäisenä säikähdin, että istukka on asettunut kohdunsuulle, mutta kohdunpohja ei olekaan oman logiikkani mukaisesti kohdun alapuolella, vaan kohdun korkeimmassa osassa, eli ylhäällä. Kätilö ei vielä osannut sanoa, asettuuko istukka etu- vai takapuolelle, mutta epäili istukan tällä kertaa kallistuvan kohdun etupuolelle. Tällähän ei varsinaisesti ole mitään merkitystä, ainoastaan liikkeitä saattaa tuntua huonommin etuosassa, kun istukka vaimentaa potkuja edessä. Aikaisemmissa raskauksissa istukat ovat olleet ylhäällä takana, joten potkuttelu ja vatsan venyttely oli hyvinkin tuntuvaa ja näkyvää tuolloin!

Nyt kun ensimmäinen virallinen ultra on ohi, seulatulokset saatu ja liikkeetkin alkaneet tuntua, on hyvä aika alkaa pohtia, minkä vauvakirjan ostan tälle pienelle. Nyt, kun on jo jotain, mitä kirjoittaa kirjaan! Mikä on ollut teidän lempi vauvakirja?

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

  1. Olipa mielenkiintoinen kysymys! Vaikeinta on ehdottomasti tekstien kuvitus aiheeseen sopivilla kuvilla. Vauvan liikkeitä on mahdoton kuvata näin varhaisilla viikoilla ja useat muutkin aiheet ovat omalle mielikuvitukselle hieman haastavia kuvittaa. Olen hyvin konkreettisesti ajatteleva, mikä näkyy myös kuvissa 😅 Bloggaamiseen menee tällä hetkellä ehkä puolisen tuntia per postaus, ja se on ollut itselleni sitä kuuluisaa omaa aikaa harrastuksen tavoin 😊

    Ihanaa helteistä kesää Jasmin!! ☀️

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit