Kaupunkilomalle Tampereelle

Päätin torstaina varata meidän perheellemme extempore hotelliyön Tampereelle. Saimme kesällä lahjaksi majoituslahjakortin hotelliketjuun ja nyt ajattelin, että hengähdystauko tulee tarpeeseen.

Yritän keskittää ajatukseni hetkeksi toisaalle. Päivitän Hesarin ja Ylen sivuja toistuvasti, jotta olen Ukrainan tilanteesta mahdollisimman kartalla. Jos sodan seuraaminen on raskasta näin sivusta seuraavalle, niin en osaa edes kuvitella, mitä se on Ukrainan sota-alueella oleville tai heidän läheisilleen. Ainoa, mitä olen pystynyt tekemään, on rahalahjoitukset eri järjestöjen kautta.

Mutta mitä tehdä Tampereella, jotta ajatukset harhautuvat toisaalle? Facebookin feediini on tullut poikkeuksellisen usein Muumimuseon mainoksia. Vaikka meidän lapset ovatkin jo kasvaneet pahimman muumivaiheen ohi, ajattelin, että voisimme silti pistäytyä museovierailulla.

Sovimme mieheni kanssa, että käväistä ratikka-ajelulla, jotta myös Tampereen raitiovaunut tulee testattua. Haluaisin käydä Näsinneulan näköalatornissa, mutta pelkkä tornivierailu tuntuu tylsältä, sillä se sijaitsee kauempana kaikista muista kohteista. Pyynikin näköalatorni voisi toki toimia korvaavana maisemapaikkana - noinkohan siellä voisi popsia myös kuuluisat munkit samalla 🤔

Lasten reissun kruunannee vierailu Tampereen pienessä lelukaupassa. En ole aiemmin käynyt siellä (totta puhuen, en ollut edes kuullut siitä ennen pikaista Tampere-googlailua), mutta kerta se on ensimmäinenkin!

Kuvassa huoneeseen tarjoiltu hotelliaamiainen parin vuoden takaa. Tällaisia herkkuja ja rauhallisia aamiaishetkiä lisää, kiitos!

Jos täällä on Tampere-tuntijoita, niin jakakaa parhaat vinkit ja lomaideat meille Tampere-turreille!

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

Suositut tekstit