Alkuraskauden oireet – mikä on tuttu, mikä uutta?


Olen aina ollut onnekas raskausajan pahoinvoinnin suhteen. Ensimmäisessä raskaudessa pahoinvointi aaltoili muutaman viikon ajan ollen pahimmillaan Vuokattiin suunnatulla joulureissullamme. Tuolloin muistan olleeni kasvot vihreänä aamusta iltaan, mutta oksentaa ei tarvinnut.

Toisessa raskaudessa pahoinvointi kesti noin viikon kauemmin. Pahoinvointi, se kuuluisa krapulamainen olo, alkoi heti aamusta päättyen siihen, kun painoin pääni tyynyyn. Oksentaa ei tarvinnut toisessakaan raskaudessa – onnekasta!

Nyt tämä kolmas raskaus on ollut jonkin verran poikkeavampi. Etova olo on kestänyt liki neljä viikkoa putkeen, mutta valoa on vihdoin näkyvissä tunnelin päässä. Pahoinvointi ei ole yltynyt oksentamiseen asti, mutta läheltä piti -tilanteita on ollut useita. Tässä raskaudessa kohdussa on ollut myös selkeästi enemmän jomotteluja ja nippailuja, samoin harjoitussupistuksia oli aivan raskauden ensimmäisillä viikoilla, toisin kuin kahdessa aiemmassa raskaudessa. Näiden lisäksi iltapäivä- ja iltaturvotus ovat tulleet jäädäkseen. Töissä on hankala piilotella turvonnutta vatsaa, joten ainoa vaihtoehto on pukeutua mahdollisimman väljiin vaatteisiin.


Pahoinvointiulkoilulla bongattuja joutsenia

Väsymys on ollut kaikissa raskauksissa aina läsnä. Ensimmäisen ja toisen vauvan ensimmäiset odotuskuukaudet olivat vuoden pimeimpään aikaan, joten kaamosväsymys lisättynä raskausväsymykseen aiheutti ajoittaisi päiväunitarpeita. Nyt keväällä ja kesällä ensimmäiset kuukaudet ovat rullanneet huomattavasti mukavammin väsymyksen osalta, joskin juuri toissapäivänä otin 15 minuutin power napit töiden jälkeen.

Minkälaisia alkuraskauden oireita sinulla on ollut ja oletko huomannut, onko oireissa ollut eroja eri raskauksien välillä? 

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

Suositut tekstit